DKK 56,75

nord. + supp.: Oliver Dengsø

23.11.2016 kl. 21:00 Fatter Eskil, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 56,75

Melodiøse guitarer, tunge synths og lys vokal

nord. er lyden af to unge musikstuderende, der mødtes tilfældigt på et hotel i Berlin. De kom tilfældigvis til at lave lidt musik sammen. Lyden var vel lidt tilfældig. Fire andre kom tilfældigvis forbi, og siden blev intet overladt til tilfældighederne! 

nord. kan nemmest beskrives som en kæmpe mur af lyd. En masse, konstrueret af melodiøse guitarer, tunge synths og lys vokal. Lyrikken beskæftiger sig med følelser, alle kan nikke genkendende til. Om det er glæden ved et blik eller lettelsens suk.  

På musikalsk rejse med nord. kommer du med på mange udflugter, og samtidig ved bandet præcist, hvor historien skal hen. Så selvom nord. stikker i syd, øst og vest undervejs, og budskaberne trækker os hele vejen igennem humørspektret hos et ungt menneske - lander nord. os sikkert i den gode følelse af, at det hele nok skal gå alligevel.  

nord. vil være et energisk og smukt bud på genren, og rejsen er kun lige begyndt. Fra den dag, Frederik Snælands første musikalske skeletter og Johannes Brandstrups tekst-univers klikkede i slutningen af 2015, nåede det unge band kun at producere en lille håndfuld numre, før invitationen til Spotfestival i Aarhus, den 29. april i år, var en realitet. 

nord. er:
Johannes Brandstrup (vokal)
Karl Kristian Thuesen (guitar, vokal)
Jeppe Gottlieb (bas, vokal)
Frederik Snæland (guitar)
Aske Vang Rasmussen (synthesizer)
Lasse Lykke (trommer)

Support: Oliver Dengsø
Oliver Dengsø er en aarhusiansk singer/songwriter, hvis musik emmer af melankoli, forslået romantik og hudløs ærlighed. Teksterne kredser om det nedslidte, det drømmende og det flimrende fjerne, omrammet af særegen indie-folk med en elektronisk ambiens.  

Centralt i musikken står Olivers stemme, der med sin rustne klang tager lytteren på en rejse gennem forliste forhold og ironiske skæbnesfortællinger. Vokalen ledsages af et ligefremt og ærligt arrangement bestående af western guitar, skramlede gamle Juno keyboards samt knitrende elektroniske flader. Tilsammen væves disse elementer til en lydflade, der vel bedst kan beskrives som lyden af en singer songwriter fra slut 60'ernes storhedstid nedsunket i Twin Peaks' drømmelignende og fremmedartede landskab. 

Oliver Dengsø færdiggjorde i 2016 sit nyeste værk, EP'en "Pointless Fun", som blev indspillet og produceret i samarbejde med Mørkværk studiet. EP'en taler til både det dystre og det drømmende og fører sin lytter gennem historier om en drukaftens fremmedgørende distancer i Like a silhuette, til den triste erkendelse om romantikkens endelighed i She don't waste time: "And I wonder if you forgive me / if you say yes, I'd say you're lying to yourself".